torsdag 26 mars 2020

Casinoreklam? Kör på förfan!


Från och med nu kan du också observera och se vår egen publicering och följa spelet som främjar skämten. Vad på det punktet anger riktlinjerna om spelet att publicera?

Detta är en betydande undersökning för att hitta lösningar som har spelreklam inriktad idag i den antagna spellagen (återigen får jag referera till spellagen...). I den femtonde delen riktas främjandet av spelklubbens marknadsföring och det börjar med området att kontroll måste övervakas när det gäller reklamspel. Idag finns det ingen förtydligning med avseende på förståelsen för vad kontroll är, det är i grund och botten detta som gjorde det svårt för spelorganisationerna att dechiffrera riktlinjerna. Dessutom finns det krav på licensinnehavarna att inte fokusera på reklam till personer som är minderåriga och personer som har dödat spel.

Vad säger du?


I spellagen kontrolleras dataförpliktelser också idag, vilket uttrycker att de uppgifter som spelorganisationerna visar måste vara tydliga. Spelorganisationerna på detta sätt har ett åtagande att otvetydigt utbilda att du inte får spela på spelklubbar när du är under 18 år. De bör också ha tydliga uppgifter om var de kan stänga av chansen att du har vadslagningar eller förfrågningar angående vadslagningsproblem. Ytterligare marknadsföringsriktlinjer hänvisas till marknadsföringslagen.

Detta är till största delen kapitel 15 i spellagen, som jag accepterar och tror kan komma att ändras efter att administrationens förslag till förändring införts. Det är den punkt där alla sammankomster tycker att det är väldigt disigt eller exceptionellt relativt och inte helt tydligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar