lördag 28 mars 2020

Spellagen? Vad är det?

Du kan upptäcka översvämningen av informationen här och jag fortsätter mata med med! Sedan januari första har vi bara förslag till spelbolag med svenska spellicenser och de individer som inte har tillstånd är uppenbarligen otroliga.

Den svenska spellagen blev kraftig från 1 januari 2019. När det gäller detta ändrade Lotteriinspektionen dessutom sitt namn till Spelinspektionen.

Reglerna är som sagt hårda och det är inte alla som kan uppfylla alla kraven som ställs.

I linje med detta behöver alla spelklubbar som arbetar på den svenska marknaden ett betydande svenskt speltillstånd. Lotteriinspektionen öppnade för ansökan den 1 augusti 2018 och just nu finns det mer än 200 distinkta spelklubbar som har ett svenskt speltillstånd och fler överflödar ständigt.

Ålder begränsar frågan


Åldersgränser är viktiga för att undvika vadslagning. Spelorganisationer som inte ser deras åldersgränser riskerar att förlora sina licenser. De åtföljande åldersgränserna gäller: flerårsgräns för att spela kontanter, 20-årsgräns för att spela på en global spelklubb. Reklam för spel borde vara måttligt och inte fokusera på ungdomar och ungdomar yngre än 18.

Det finns betydligt flera regler givetvis. Men detta är den fortfarande den viktigaste! Mer informationen tillkommer med tiden när jag har hunnit läsa på mer själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar